Sataneljäkymmentä merkkiä

Twitter, sataneljäkymmentä merkkiä mahdollisuutta tehdä itsestäsi kuolematon, janoisten sankari, kenties jopa hovinarri.

Sataanneljäänkymmeneen merkkiin mahtuu enemmän kuin ensiksi tulee miettineeksi. Kuuluisia viimeisiä sanoja, suosittuja hokemia, jopa asiaa.

Et tu, Brute

Aivan ensiksi haluaisin kiittää kaikkia tätä retweetanneita

I did not have sexual relations with that woman

En ollut niitä pyytänyt ja ne tulivat minun pöydälleni ilmoittamatta

Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia

Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country

That’s one small tweet for a man, one giant leap for mankind

Alle sataneljäkymmentä merkkiä on riittänyt kaatamaan johtajia kautta historian, saanut seuraamaan läpi synkkien vesien.

Kommunikointi sadallaneljälläkymmenellä merkillä pidemmän päälle voi olla haasteellista, mutta tämä rajoite on toisaalta Twitterin suola.

Rajoite ei ole estänyt keskusteluja mainonnan etiikasta, lastensuojelun puutteista, voittamisesta tahi Myllysillan vaappuvasta habituksesta.

Kokemuksen syvyys tosin riippuu pitkälti siitä, keitä päätät alkaa seuraamaan. Poliitikkoja, julkkiksia, itsellesi tuntemattomia.

Voit seurata ketä tahansa, (yrittää) keskustella heidän kanssaan ja luoda oman kokemuksesi aktiivisuudellasi. Mykkä ei synnytä keskustelua.

Keskustelun vastapainoksi voit seurata valta- ja vaihtoehtomedioiden uutisvirtaa, Tiger Woodsin törmäilyä ennen suomalaisia uutispalveluja.

Alkuun pääsemiseksi tarvitsee vain tunnuksen, seurattavaa löytyy hakemalla ihmisiä tai asioita. Kokeile etsiä #TaskuBileet, löydä persoonia.

Olen tweetholisti

Sataneljäkymmentä merkkiä voi luoda riippuvuutta, josta saa syyttää omaa heikkouttaan tai seurattaviensa erinomaisuutta. Syytän seurattavia.

Yhteisöpalveluista elantonsa tekeviä, perheenisiä ja -äitejä, urheilutoimittajia, ihmisiä. Sopiva sekoitus tuo hyvän aromin.

Kirjalliseen ilmaisuunkin tästä on ollut apua, proosallinen ilmaisuni on suoraviivaistunut huomattavissa määrin. Hyvä asia tuokin?

Mutta mitä hyötyä tästä on? Kokemuksia, elämyksiä, uusia ihmisiä. Rahalla mitattuna ROI on ollut nolla euroa, hengen ravintona korvaamaton.

Ja mikä parasta, voit kutsua itseäsi mediapersoonaksi, lunastaa paikkasi turhien julkkisten virrassa antaen ei mitään -lausuntoja kaikesta.

Olen @liljajan, tweetholisti.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Sataneljäkymmentä merkkiä

  1. Pääsit ytimeen tuossa lopussa. Pienistä haitoista (riippuvuus, tunnustan) huolimatta Twitteristä saa hyötyjä juuri niin paljon kuin on halukas ulosmittaamaan. Tienestejä sieltä tuskin moni repii, mutta kaikenlaista muuta ihmisenä kasvua on nähtävissä.

    Itse koettelen ammattikirjoittajana joka päivä ilmaisukykyni rajoja. Siinä missä työtehtävissä pitää usein nakuttaa määrämittaista ja blogiin voi tykittää vaikka loputtomasti, Twitterin 140 merkkiä on joka kerta uusi haaste. Jos asiaa ei saa sanottua yhdellä twiitillä, se ei ehkä ole kertomisen arvoinen.

  2. Mitenköhän minulla jäi aikanaan vastaamatta tähän?

    Piti vaan sanomani, että kirjoituksesi lehdissä, verkossa ja Twitterissä ovat olleet sisällöltään järjestäen hyvää luettavaa. Siitä toisaalta kai hyvän kirjoittajan tunnistaa, että tämä saa viestinsä läpi niin lyyrisesti maalaillen kuin tekstiviestejä naputtaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s